Apie kelionę trumpai
  • Kelionės data :
    2020 m. balandžio 18 (Šeštadienis, 1 d.)
  • Kaina :
    35 Eur
  • Neįskaičiuota :
    bilietai į lankomus objektus, kelionė siauruku su degustacija.
  • Grupės dydis :
    iki 36 žmonių
  • Transportas :
    kelionė autobusu
  • Išvykimo vieta :
    iš Vilniaus

Siūlome kulinarinę kelionę po XIV – XVI a. Siauruku keliausime iki senosios Surdegio stoties, kurioje skanaudami to laikotarpio patiekalų, susipažinsime, ką valgė, gėrė, kokio etiketo laikėsi Lietuvos didikai, bajorai, miestiečiai ir valstiečiai, išgirsime, kaip formavosi mūsų nacionalinė virtuvė ir valgymo kultūra. Taip pat kelionės metu apžiūrėsime du vienuolynus: šiuo metu apleistą, tačiau praeityje buvusį vienu svarbiausių stačiatikių veiklos centrų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų – Surdegio Šv. Dvasios stačiatikių vyrų vienuolyną ir savo architektūros didingumu stebinantį, kadais visoje Aukštaitijoje savo gimnazija su turtinga biblioteka garsėjusį bernardinų Troškūnų Švč. Trejybės bažnyčios ir vienuolyno ansamblį. Žvalgydamiesi po šį kraštą nepraleisime progos pasivaikščioti medžių lajų taku Anykščiuose ir pasigrožėti Šventosios slėnio šlaite trykštančiu Kavarsko šaltiniu, nuo seno vadinamu Šv. Jono Krikštytojo šaltiniu.